Denna bild har ingen beskrivning

Tifo

av Josefine Lindén

De har olika bakgrund, men en sak har Tanya, Isak, Fredrik och Oday gemensamt: passionen för sitt lag. De sjunger på läktaren, sliter ihop pengar till tifon och vacklar mellan hybris och ångest i bussen till bortamatcherna.


Efter ett hett derby uppstår bråk och Isak blir slagen med batong av en säkerhetsvakt. Han klarar sig undan med en hjärnskakning, men när bilderna på den blödande Isak sprids på sociala medier börjar även andra lags supportrar att kräva rättvisa - väktarnas våld måste stoppas! Isaks bror, som är med i lagets firma, kan inte låta händelsen passera utan svär att hämnas.


Mitt i allt blir Isak och Tanya förälskade, men ska man verkligen bli ihop med sin kompis och vad händer om man hånglat och den ena verkar ångra sig?


TIFO är en roman skriven från ståplats. Om supporterskap, kärlek och passion, och om hur fotboll kan ge mål och mening i livet.


"Snygg, gripande ungdomsbok ... Det är inte bara en bok om kärleken till fotbollen och TIFO utan också en bok om ungdomlig kärlek och sexualitet, något hon har lyckats gestalta väldigt bra."


/Magnus Utvik, Gomorron Sverige 8 mars


Bloggat om boken: "TIFO är Josefine Lindéns första ungdomsbok, men ändå fångar hon så fint hur det är att vara ung och kär, lyckan och våndan och olyckan. Hon är lyhörd på mer än ett sätt: dialogen känns lika trovärdig som personskildringarna, och hon känner supporterkulturen utan och innan." https://mannefagerlind.wordpress.com/2016/04/19/om-fotboll-karlek-och-hat/[Manne Fagerlinds blogg]