KA2

Kent Agent

KAMPEN MOT BAUTABULLARNA

– Etta på Bolibompas tittartopp!

Någon rövar bort barn från deras hemliga ställen! Enda ledtråden är de mystiska bautabullar den skyldige lämnar efter sig.

Kent Agent jobbar på uppdrag av Sveriges barn. I flera år har han arbetat på en lista över alla kojor, gömställen och högkvarter för att säkerställa att de aldrig mer ska kunna avslöjas. Till sin hjälp har Kent Agent den geniale (men galne) Mister Bister och hans uppfinningar: bevisbastun, teleburken, atomkanonen.

Kent Agent är en av SVT Barnkanalens största tittarsuccéer. Kent Agent och kampen mot bautabullarna är den andra boken i serien om den hemlige agenten och hans äventyr.

Författare
KALLE BRUNELIUS bor och arbetar i Stockholm. Han har de senaste 15 åren främst jobbat med TV- och radioproduktion. Förutom att skriva manus till och spela Kent Agent, har han bland annat producerat Hjärnkontoret för SVT och varit programledare för Morgonpasset i P3. För närvarande är Kalle redaktör för Bolibompa på SVT.

NATANAEL DERWINGER bor med sin familj i Stockholm. Har tillsammans med Kalle Brunelius skrivit manus till Kent Agent där han även spelar Mister Bister. Till vardags arbetar Natanael på UR. Senast som programledare för den uppmärksammade serien Världens Bästa Skitskola. Natanael har även arbetat med Kvarteret Skatan på SVT och Pippirull i P3.

Illustratör
SIMON JANNERLAND bor med fru och pytteliten dotter i Göteborg. Han har frilansat i snart tio år inom illustration och animation med en och annan konstutställning längs vägen. Simon är nyss hemkommen från England efter att där ha förkovrat sig inom animationen några år. Han avnjuter nu Sverige genom bland annat Pintxos bokprojekt, blöjbyten och ett nypallat äpple från sin arga grannes trädgård.